mdmedia & partners

redactie & communicatiebureau

WijnWijnWijn – Klare wijn garantie!

14/01/2023

Op deze backstage-pagina vind je meer informatie over onze aanpak wat nieuws en berichtgeving betreft.

Wij doen ons uiterste best om alle nepnieuws, fake-berichten, bewust foute informatie, … te weren uit het WijnWijnWijn-Magazine en de WijnWijnWijn-Nieuwsbrief.

Dit doen we in eerste instantie door open kaart te spelen en altijd de naam te vermelden van de persoon (voor de artikelen) of het bedrijf (voor de partnerberichten) die verantwoordelijk is voor het bericht of artikel.

Van elke auteur (redactie), maar ook van onze partners (WijnWijnWijn-Partners), verwachten we dat hun bijdragen geen feitelijke fouten bevatten. Uiteraard mag – moet zelfs – een auteur zijn eigen visie/mening vertolken maar het bericht of artikel mag geen ‘foute feiten’ bevatten = feiten die niet stroken met de werkelijkheid. Data, namen, cijfers,… worden geacht correct te zien. Indien je als lezer ‘iets’ ontdekt wat fout is, laat het ons dan meteen weten. We voeren onmiddellijk een ‘fact-check’ uit en passen indien nodig de tekst aan (of we verwijderen de tekst).

Voor onze FB-groep volgen wij voor de eigen WijnWijnWijn-berichten dezelfde lijn. Berichten van leden worden niet stelselmatig gecheckt omdat dit onmogelijk is. We rekenen daar op de andere leden om ons te waarschuwen voor nepinformatie, leugens, grof taalgebruik, beledigingen,… Zodra wij op de hoogte zijn, worden de desbetreffende berichten verwijderd.

Maar onze ‘klare-wijn-garantie’ gaat verder. Wij krijgen geen structurele ondersteuning van enig bedrijf of organisatie. What you see is what you get. Dit betekent voor ons dat we 100% transparant zijn in redactionele verantwoordelijkheid. Publi-reportages kunnen deel uitmaken van onze content, maar er zal altijd een zeer duidelijke vermelding zijn van de opdrachtgever van de advertorial of publi-reportage.

Tenslotte garanderen wij ook dat WijnWijnWijn nooit data (het adressenbestand voor de WijnWijnWijn-Nieuwsbrief) zal verkopen of doorgeven aan derden. Bovendien heeft iedere ontvanger altijd het recht om zijn gegevens in te kijken en kan hij of zij op elk moment zich uitschrijven.

En ‘last but not least’ vragen wij aan onze leden, vrienden, gasten, partners om als ze iets merken dat tegen onze ‘klare-wijn-garantie’ ingaat het meteen te melden aan de redactie. redactie@wijnwijnwijn.be

Samen genieten we meer!

Marc-Pieter Devos (initiatiefnemer en beheerder van WijnWijnWijn).
Redactie WijnWijnWijn

%d bloggers liken dit: