Onze chef
een warme hulde aan Geert Van Hecke
Tine Bral

Een kleine jongen uit het West-Vlaamse Pittem droomde ervan kok te worden.Het werd een verhaal van doorzetten, keihard werken en altijd blijven geloven. De jongen bereikte de gastronomische top en werd de eerste Vlaamse chef met drie Michelinsterren.In dit boek vertelt hij hoe hij in de verre keuken van topchef Alain Chapel het vak leerde, terug naar België kwam en zijn eigen restaurant in Brugge opende. Zijn compagnon de route, Mireille, zijn zoon Louis en vrienden van het eerste en laatste uur vullen het verhaal aan. En dan zijn er de ‘poulains’, zij die in zijn keuken en zaal het vak leerden. Allemaal waren ze jong en leergierig toen ze De Karmeliet voor het eerst schoorvoetend binnenstapten. Ook zij hadden een droom en maakten die waar. Als dank en eerbetoon bedenken en bereiden 13 chefs, 2 patissiers en 1 traiteur telkens drie recepten met een knipoog naar de keuken van Geert Van Hecke. De sommelier verzamelt toepasselijke wijntips als hulde aan de chef.

Prijs: 49,90 euro
BESTELLEN